Hvad sker der på en udstilling?

www.dkk.dk under "udstilling & events" kan du læse om udstillinger.
Her på siden kan du under RESULTATER - CHESAPEAKETRÆF læse om, og se foto fra, racens årlige udstilling.

Før man kan tilmelde sin hund til udstilling skal man "vinge af" at man er bekendt med udstillingsreglementet og vil rette sig herefter. Udstillingsreglementet er tilgængeligt på www.dkk.dk samt i nedentående pdf.

Vær opmærksom på at der er særlige krav til chesapeake bay retriever for at kunne deltage i brugshundeklasse, tildeles certifikat og championat, hvilket fremgår under gruppe 8.

En Chesapeake skal, for at kunne tildeles certifikat på udstilling have vist, at den også kan udføre det, den blev skabt til:

at apportere fugle, og samtidig har vist sig dresserbar.

Mange af de fine egenskaber, som gør chesapeakerne til gode jagthunde, risikerer langsomt at forsvinde, hvis der ikke bliver stillet arbejdskrav til hundene, og hvis deres evner ikke dokumenteres på prøver. Det gælder krav til avlshundene som til i hvert fald en del af avlshundenes afkom, da der ellers bliver alt for lidt brugbart feedback til opdrætterne, når de skal finde kommende avlskombinationer.

Derfor er der krav om bestået kvalifikationsprøve eller 1. præmie på markprøve B i begynderklasse for tildeling af certifikat på udstilling.

For udenlandsk ejede hunde gælder FCI's anerkendte brugsprøvecertifikat som dokumentation for anerkendt prøve til tildeling af certifikat.

Hunde, som tidligere har opnået de championatgivende certifikater, men som endnu ikke har opnået den krævede præmiering på prøve for tildeling af dansk eksteriørchampionat, kan ikke tildeles certifikat. I sådanne tilfælde gives certifikatet videre til den højst placerede certifikatberettigede hund i konkurrencebedømmelsen.

Det er udstillerens pligt at gøre ringpersonalet opmærksom på, om hunden har opnået de championatgivende certifikater, dvs. er "fuldcertet".

For at få titlen dansk eksteriørchampion, DKCH kræves i tillæg krav om mindst en 2. præmie på markprøve B - åben klasse.

For at få overbygningen dansk champion med jagtprøvepræmiering, DKCH+J kræves 1. præmie på markprøve A - åben klasse.

Kan en Chesapeake uden markprøve vinde noget på udstilling?

Ja, der er rigtig mange danske toppræmieringer og danske titler, som kan vindes på udstilling af en chesapeake uden så meget som en brugsprøve.

Nedenstående betragtninger, som har været bragt i RETRIEVEREN, kan med fordel læses - eller genlæses - før du drager afsted på udstilling.